ÖSSZETEVŐK:
pulyka 40 % (hús, csontos részek, porc), csirke 35 % (hús, zúza, máj, bőr, csontos részek, szív, porc), rénszarvas 20 % (hús, csont, tüdő, porc), zöldség, gyümölcsök és olajok 5 % (spenót, brokkoli, saláta, hidegen sajtolt napraforgóolaj, tojás <1 %
Csont aránya a termékben 8%.
Ez körülbelül ~ 16% csontos húsnak felel meg a menüben, hiszen a csontos húsoknak valójában csupán ~ fele a csont.
Tudtad?
A kalcium mennyisége a különböző csontokban akár nagyságrendekkel eltérhet: a szárnyasokban kevesebb, az emlősök csontjaiban több a kalcium.
Épp ezért lehetetlen konkrét százalékban meghatározni a csont ideális arányát a BARF menükben. A házilag készített BARF menükben ajánlott 15-25% egy általános ajánlás, amely a csontok kalcium tartalmától függően némileg változhat. (Kisebb, néhány %-os eltérés persze egyáltalán nem okoz gondot, de hosszú távon sem a túl sok, sem a túl kevés csont nem ideális.)
Analitikai összetevők:
nyersfehérje 15,7%, nyerszsír 17,2%, nyershamu 2,7%, nedvességtartalom 63,8%, kalcium 0,6%, foszfor 0,4%, energia kJ 914, energia kcal 218, nyersrostok 0,9%