Farkaskonyha team

Miben tudunk segíteni Neked?

Hiszünk abban, hogy tudatos táplálással sokat tehetünk kedvenceink civilizációs betegségeinek elkerüléséért.

2021-ben 33.000 kutya és cicagazdinak segítettünk  egészségesebbé válni. Küldetésünk, hogy 2022-ben ez a szám 100.000-re nőjön.

Ha akár csak egyetlen tanáccsal, tudásanyaggal hozzá tudunk járulni, hogy a hozzánk forduló gazdik négylábú társai elkerülhessék a civilizációs betegségeket, például megszabaduljanak az allergia kínzó tüneteitől, már nem dolgoztunk hiába.

2021-ben egy régi álmunk is valóra vált, ami szintén a küldetéünk megvalósulását támogatja: megalakult a Falkaklub, az egészségtudatos gazdik közössége, amely ma már több ezer tagot számlál - Falkaklub tagjainkat tudásanyagokkal, videókkal, ebook-okkal segítjük, hogy könnyebben eligazodjanak táplálással kapcsolatos kérdésekben.Mi romlott el, miért van ennyi allergiás kutya?

Bár kedvenceink ma közelebb vannak hozzánk, mint valaha voltak az emberiség történetében, egyre gyakrabban érik utol őket a civilizációs ártalmak.

Ma már minden 5. kutya allergiás, Mindennaposak a gyomorsav problémák, a fogkő, a szájszag, a cukorbetegség, a máj, vese, hasnyálmirigy problémák, a daganatos betegségek. Nem volt ez mindig így.

Bár mindent megteszünk értük, szeretjük - néha túlszeretjük - őket, az átlagéletkoruk nemhogy nőne, hanem csökken.

Legtöbb kutya keveset mozog, gyakran széltől, esőtől óvva van, így nincs edzésben az immunrendszere. Az étrendjük gyakran nyomokban sem hasonlít ahhoz, ami egy ragadozó gyomrú kutya és cica számára természetes lenne.

A 180 fokon extrudált tápok, még ha jó minőségűek is, természetesnek nem mondhatóak. A cukornak, színezékeknek, ízfokozóknak az égvilágon semmi keresnivalója nincs egy kutya vagy cicatálban.

A civilizációs ártalmak megjelenése miatt sok gazdi leváltja a tápot, főzni kezd, vagy átáll nyers étrendre. Persze van olyan is, akinek ez túl nagy lépés és csak az étrend-kiegészítőkből választ természeteset, vagy épp a mozgatásra, az életmódra figyel oda jobban. Minden pici lépés fontos a változáshoz  - ezek megtételében tudunk Neked segítséget nyújtani.

Kik vagyunk mi?

A nevem Böszörményi Andrea. A férjemmel Zsolttal, a kutyaséfünkkel - akit a videoinkból ismerhettek - együtt álmodtuk és alapítottuk meg a Farkaskonyhát, ami a szenvedélyünkké vált.

Nap mint nap videokat, tudásanyagokat készítünk kutyaegészség témában, számos médiaszereplésen vagyunk túl.

Böszörményi Andrea és Zsolt Farkaskonyha


A közösségi médiában rendszeresen jelentkezünk edukációs tartalmakkal.
2018-ban először rendeztük meg Magyarországon a Kutyaegészség Fesztivált.

 

Farkasfeszt

Büszkék vagyunk rá, hogy 2019-ben több mint 700 kutyással ünnepelhettük a Kutyás vagyok életérzést Kamaraerdőn és alig várjuk, hogy 2022 szeptemberében újra személyesen együtt lehessünk.

A Farkaskonyhában egészséges kutya-életmóddal, természetes táplálással, nyers és főtt étrenddel, vitaminokkal kapcsolatban tudunk Neked szakmailag hiteles segítséget nyújtani.

Étrend-kiegészítőinket saját csomagoló üzemünkben készítjük, 2009 óta HACCP minőségbiztosítási rendszert működtetünk. Büszkék vagyunk ellenőrzött minőségű, saját fejlesztésű természetes és bio étrend-kiegészítőinkre, fagyasztott és párolt menüinkre, húsainkra, természetes jutalomfalatainkra.

Európai, USA-ból, Új-Zélandról importált alapanyagaink mind bevizsgált termékek, gyógynövényeink gyógyszerkönyvi minőségűek.

Termékeinkkel találkozhatsz márkaboltjainkban Pesten és Budán, országosan viszonteladó partnereinknél.

Honnan indultunk?

Mindketten vidéken nőttünk fel, nyaranta a szünidőket nagyszükőknél töltöttük. Én minden háziállattal szoros barátságot kötöttem: büszkén legeltettem a libákat a legelőn… és imádtam kismalacokat etetni cumisüvegből! Ha megéheztem, elvettem egy paradicsomot a kút tetejéről a zsíros kenyér mellé és mentem tovább. Hálás vagyok ezekért az évekért.

Húsz éves korom körül pár évig Budapesten éltünk első labradorunkkal Brendával és Tomival a cicánkkal. A szívünk visszahúzott vidékre: hiányzott a tiszta levegő, a csönd, a természet közelsége.

Miért csináljuk?

Még 2000-es évek legelején, Brenda kutyusunk allergiája miatt kezdett el élénken foglalkoztatni a dietetika. Autodidakta tanulmányaimat követően 2015-ben végeztem Németországban kisállat dietetikusként, BARF szakirányon.

Beleszerettem a témába, ezért rendszeresen veszek részt nemzetközi továbbképzéseken.

Több mint 20 éve vannak labradorjaink: a kutyázás és az egészségtudatosság népszerűsítése az életünk részévé váltak.

Aktívan sportolunk a kutyáinkkal, Magyarországot rendszeresen képviseljük nemzetközi versenyeken. A sportkutyák táplálása, csúcsformában tartása közel áll a szívemhez. Nemzetközi munkabíróként immár 15 országban bíráltunk munkaversenyeket, tartottunk tréningeket, így jó rálátásunk van az európai kutyás társadalom kihívásaira is. 2011 óta az FCI Retriever Bizottságának alelnökeként is dolgozom.

Amiben hiszünk és Neked is segíthet

Az elmúlt 20 év tapasztalatai azt igazolják, hogy a legtöbb, amit tehetsz kedvenced egészségéért az, ha egészségtudatosabbá válsz az étrendje, életmódja kapcsán.

Léteznek ma már egészséges, fagyasztott, professzionálisan összeállított, könnyen porciózható komplett menük is 100%-ban természetes összetevőkből, amelyekkel könnyedén kiválthatod a kutyatápokat.

Szívesen megtanítjuk azt is, mire van szükség egy kutyatálban, vagy épp cicatálban, mik a helyes arányok, ha te készítenél menüt neki házilag. Számos ingyenes tudásanyagot biztosítunk, amelyek a nyers étrend, a házi koszt alapjain túl a leggyakoribb étrendi kérdésekkel foglalkoznak.

A természetet nem lehet túlszárnyalni. Bizonyítja ezt a több tízezer kutya és cica története, akik egy egyszerű étrendváltást követően ma már kicsattanó egészségben élnek.

Hálásak vagyok nekik, minden pillanatban, amikor szélmalomharcnak tűnik a küldetésünk, mert ilyenkor rájuk gondolva újult erővel vetjük bele magunkat a mindennapokba.

Hogyan kezdj hozzá az életmódváltáshoz?