Farkaskonyha team

Miben tudunk segíteni Neked?

Hiszünk abban, hogy tudatos táplálással sokat tehetünk kedvenceink civilizációs betegségeinek elkerüléséért.

2021-ben 33.000 kutyának és cicának segítettünk étrendi tanácsokkal egészségesebbé válni.

Küldetésünk, hogy 2022-ben ez a szám 100.000-re nőjön.
Ebben a küldetésben immár kiemelt partnereink is támogatnak minket.

Azért dolgozunk, hogy minden hozzánk forduló kutya és cica egészségesebb életet éljen. 
Ha ehhez akár egyetlen tanáccsal, tudásanyaggal hozzá tudunk járulni, már nem dolgozunk hiába.
Hiszen minden apró lépésselközelebb jutsz a célhoz, hogy kedvenced hosszú, boldog életet élhessen melletted.

A Farkaskonyha étrenddel, a nyers táplálással (BARF), főtt házi koszttal, étrend-kiegészítőkkel, vitaminokkal kapcsolatban tud Neked szakmailag hiteles segítséget nyújtani.

Büszkék vagyunk ellenőrzött minőségű, saját fejlesztésű természetes és bio étrend-kiegészítőinkre, fagyasztott BARF menüinkre, húsainkra, természetes jutalomfalatainkra.

Étrend-kiegészítőinket saját csomagoló üzemünkben készítjük, 2009 óta HACCP minőségbiztosítási rendszert működtetünk.

Európai, USA-ból, Új-Zélandról importált alapanyagaink mind bevizsgált termékek, gyógynövényeink pedig gyógyszerkönyvi minőségűek.

Termékeinkkel találkozhatsz márkaboltjainkban Pesten és Budán, országosan viszonteladó partnereinknél és egyre több, a választékára igényes, a természetes kisállat táplálást a zászlajára tűző állateledel szaküzletben is.

Mi romlott el, miért van ennyi allergiás kutya?

Bár kedvenceink ma közelebb vannak hozzánk, mint valaha voltak az emberiség történetében, egyre gyakrabban érik utol őket a civilizációs ártalmak.

Egyre több kutya és cica allergiás, ételre vagy pollenekre, sokszor gyomorsav / pocak problémáik vannak. Mindennaposak a fogkő, a szájszag, a cukorbetegség, a máj, vese, hasnyálmirigy problémák, a daganatos betegségek.

Annak ellenére, hogy mindent megteszünk értük, szeretjük - néha túlszeretjük - kényeztetjük őket, az átlagéletkoruk nemhogy nőne, hanem csökken.

A civilizációs ártalmak megjelenése miatt sok gazdi leváltja a tápot, főzni kezd, vagy átáll nyersre. Persze van olyan is, akinek ez túl nagy lépés és csak az étrend-kiegészítőkből választ természeteset, vagy épp a mozgatásra figyel oda jobban. Minden pici lépés fontos a változáshoz.

Legtöbb kutya keveset mozog, gyakran széltől, esőtől óvva van, így nincs edzésben az immunrendszere. Az étrendjük gyakran nyomokban sem hasonlít ahhoz, ami egy ragadozó gyomrú kutya és cica számára természetes lenne.

A 180 fokon extrudált tápok, még ha jó minőségűek is, természetesnek nem mondhatóak. A cukornak, színezékeknek, ízfokozóknak az égvilágon semmi keresnivalója nincs egy kutya vagy cicatálban.

 

Kik vagyunk mi?

A nevem Böszörményi Andrea. A férjemmel Zsolttal, a kutyaséfünkkel - akit a videoinkból ismerhettek - együtt álmodtuk és alapítottuk meg a Farkaskonyhát, ami a szenvedélyünkké vált.

Nap mint nap videokat, tudásanyagokat készítünk kutyaegészség témában, számos médiaszereplésen vagyunk túl.

Böszörményi Andrea és Zsolt Farkaskonyha

A Facebookon rendszeresen jelentkezünk élőben a Kutyaegészség Percekkel. 2018-ban először rendeztük meg Magyarországon a Kutyaegészség Fesztivált.

Büszkék vagyunk rá, hogy 2019-ben már több mint 700 kutyással ünnepelhettük a Kutyás vagyok életérzést Kamaraerdőn.

Honnan indultunk?

Mindketten vidéken nőttünk fel, nyaranta a szünidőket nagyszükőknél töltöttük. Én minden háziállattal szoros barátságot kötöttem: büszkén legeltettem a libákat a legelőn… és imádtam kismalacokat etetni cumisüvegből! Ha megéheztem, elvettem egy paradicsomot a kút tetejéről a zsíros kenyér mellé és mentem tovább. Hálás vagyok ezekért az évekért.

Húsz éves korom körül pár évig Budapesten éltünk első labradorunkkal Brendával és Tomival a cicánkkal. A szívünkvisszahúzott vidékre: hiányzott a tiszta levegő, a csönd, a természet közelsége.

Miért csináljuk?

Még 2000-es évek legelején, Brenda kutyusunk allergiája miatt kezdett el élénken foglalkoztatni a dietetika. Autodidakta tanulmányaimat követően

2015-ben végeztem Németországban kisállat dietetikusként, BARF szakirányon.

Beleszerettem a témába, így ha csak tehetem, ma is részt veszek nemzetközi továbbképzéseken.

Több mint 20 éve vannak labradorjaink: a kutyázás, a tenyésztés, a versenyek, tréningek, az egészségtudatosság népszerűsítése a kutya és cicatartók között az életünk részévé váltak.

Mindketten aktívan sportolunk a kutyáinkkal, gyakran képviseljük hazánkat nemzetközi versenyeken - így a munkakutyák táplálása, csúcsformában tartása közel ál a szívemhez. Nemzetközi munkabíróként immár 15 országban bíráltunk munkaversenyeket, tartottunk tréningeket, így jó rálátásunk van az európai kutyás társadalom kihívásaira is. 2011 óta az FCI Retriever Bizottságának alelnökeként is dolgozom.

Amiben hiszünk és Neked is segíthet

Az elmúlt 20 év tapasztalatai azt igazolják, hogy a legtöbb, amit tehetsz kedvenced egészségéért az, ha egészségtudatosabbá válsz az étrendje, életmódja kapcsán.

Léteznek ma már egészséges, fagyasztott, professzionálisan összeállított, könnyen porciózható komplett menük is 100%-ban természetes összetevőkből, amelyekkel könnyedén kiválthatod a kutyatápokat.

Szívesen megtanítjuk azt is, mire van szükség egy kutyatálban, vagy épp cicatálban, mik a helyes arányok, ha te készítenél menüt neki házilag. Számos ingyenes tudásanyagot biztosítunk, amelyek a nyers étrend, a házi koszt alapjain túl a leggyakoribb étrendi kérdésekkel foglalkoznak.

A természetet nem lehet túlszárnyalni. Bizonyítja ezt a több tízezer kutya és cica története, akik egy egyszerű étrendváltást követően ma már kicsattanó egészségben élnek.

Hálás vagyok nekik, minden pillanatban, amikor szélmalomharcnak tűnik a küldetésünk, mert ilyenkor rájuk gondolva újult erővel vetjük bele magunkat a mindennapokba.

Hogyan kezdj hozzá az életmódváltáshoz?