allergia
barf
cica
elhízás, túlsúly
emésztés, bélflóra
fogkő, szájszag
házi koszt
idős kutya
immunrendszer, vitaminok
ízületvédelem
kölyökkutya
kutya
májvédelem
mancsrágás
szív és érrendszer
vedlés, szőrproblémák
vemhes, szoptató szuka
vese támogatás
Szűrés törlése

A kutyád BARF etetése napi 1 percben

Böszörményi Andrea kisállat dietetikus szakértő @
A kutyád BARF etetése napi 1 percben

Még mindig csak olvasgatsz a kutyád BARF étrendjéről?

Ahogyan saját életmódunkon is nehezen változtatunk, halogatjuk, hogy egészségesebben éljünk, többet mozogjunk, hajlamosak vagyunk halogatni kedvencünk étrendje kapcsán is.

"Bárcsak hamarabb átálltam volna! Ha előre tudtam volna, hogy mennyivel jobb kedve lesz, milyen jó vastag lesz a szőre és végre nem ájulok el, ha ad egy puszit, mert már nem büdös a pofija sem - nem gondolkodtam volna ezen ennyit" - írja Juli, a Szöszi nevű kis westie gazdája.

Amíg ki nem próbálta, szinte minden gazdi sokkal macerásabbnak, bonyolultabbnak gondolta a barfot, mint amilyen valójában.

Az igazság ezzel szemben az, hogy ma már NAPI 1 PERC időráfordítással, 0 tudással is etethetsz nyersen.

A teendőd mindössze ennyi:

Reggel kiveszed a megfelelő mennyiséget a fagyasztóból - estére kiolvad - és tálalhatod is! Ez még a legelfoglaltabb gazdik számára is simán vállalható!

Ha tudod, hogy egészséges a barf...

...és csak azért nem próbáltad még ki, mert

  • nem értesz hozzá
  • nincs időd, energiád naponta porciózgatni
  • félsz, hogy kedvenced vajon megkap -e mindent, amire szüksége van, eljött a Te időd!

Hadd meséljek el egy sztorit:

Egy ismerősünk több hónapos dilemma után végre átállt barfra. Akkor még nem voltak komplett barf menük itthon, szóval tény, hogy sokkal macerásabb volt: elment, bevásárolt husikból.

Másnap tőle szokatlanul korán felhívott: "Tegnap éjfélig kutyakaját porcióztunk a feleségemmel, a gyerekeink azt hiszik teljesen elment az eszünk, kész egy havi adag, de áruld már el, mikortól lesz kapható a barf menü, amit ígértél?

Mert ezt a mészárszéket én SOHA többé nem fogom újra végigcsinálni! "

Soha ne mondd, hogy soha! Mivel ennek köszönhetően a kutya minden allergiás tünete elmaradt, nem vakarta többé véresre magát, a barf győzött!

A kutya remekül van, boldog. Teljesen el lehetett hagyni a méregdrága allergia elleni gyógyszereket, amik nélkül korábban nem tudott létezni.

A kis tappancsos vizsla vidáman tolja be nap mint nap a barf menüt. Bónuszként még a fogköve és ezzel együtt a kellemetlen szájszaga is megszűnt - erről is sokan számoltok be.

A fenti sztori mintegy két éve történt, mára már a profin összeállított, idő és energia kímélő menükkel a gazdik dolga sokkal könnyebb lett.

Hiszen ma már nálunk is kaphatók komplett menük! A skandináv és nyugat-európai országokban már a legtöbb nagy szupermarketben is hozzá lehet jutni fagyasztott menükhöz és szinte nincs olyan gazdi, aki ne hallott volna a barfról.

Ettől még messze vagyunk, ehhez képest a barf etetés mint egészséges alternatíva kedvenceink táplálásában itthon még mindig gyerekcipőben jár, de jó úton haladunk!

Hogyan választottunk mi komplett menüt?

A menükhöz felhasznált húsok minősége, a gyártó transzparenciája döntött: mi a skandináv régió piacvezetője, a Mush mellett tettük le a voksunkat.

A menüket komoly szakértői csapat állítja össze egy kis tengerparti településen, finn farmerektől vásárolt, antibiotikumoktól mentes húsokból, amire joggal büszkék finn testvéreink.

Az antibiotikum maradványokat ugyanis hőkezeléssel, főzéssel sem lehet eltüntetni a húsokból.

Finnország az egyetlen olyan EU-s tagállam, ahol nem lehet az állatokat megelőzési céllal antibiotikumozni - ebben a tekintetben - szerencsére - sokkal szigorúbbak a szabályozásaik, mint az EU-s előírások.

A menükben nincs hozzáadott adalék, szintetikus vitamin: kizárólag hús, belsőség, csontos részek egy kis zöldséggel és olajjal. Tökéletes arányban, ellenőrzött beltartalommal.

A menük minőségét, beltartalmát a gyártás során ellenőrzik - komplett menüket gyártanak (ide kattintva elolvashatod, mit jelent pontosan a komplett menü).

NAPI 1 PERC időráfordítással, 0 tudással

- szólt az ígéret

És így is van: a komplett menükkel neked nincs más dolgod, mint minden nap kivenni a következő napi adagot a fagyasztóból, fogyasztásig hűtve tárolni és szervírozni kedvencednek.

Ugyanolyan kényelmes, mint egy táp etetése: így ma már nincs miért hőkezelt, szintetikus vitaminokkal feljavított, sokszor élelmiszeripari melléktermékekkel készült tápot választanod neki.

Minden különösebb előkészület nélkül kipróbálhatod a barfot: reggel kiveszed a fagyasztóból, kiolvad, és már szervírozhatod is!

Kicsiknek és nagyoknak

A 3 kg-s kiszerelés kistestű kutyáknak ideális: a 25 grammos golyókat könnyű porciózni.

Tegyük fel, van egy 5 kg-s kutyád: ő eszik naponta 150 grammot, ez 6 golyó. Pár óra alatt kiolvad és már tálalhatod is!

A nagyobb kutyáknak kedveznek a 10 kg-s menük műanyagmentes, karton csomagolású menük, 250 grammos blokkokba fagyasztva, amiket egyesével kivehetsz a dobozból - csak annyit kell kiolvasztanod, amennyire aznap szükséged lesz.

Készen állsz? Rajta:

Iratkozz fel a Barf 1x1 ingyenes tudásanyagunkra és tudj meg minden fontos információt a BARF étrendről.

Lépj be a Farkaskonyha BARF Facebook csoportunkba, ott kaphatsz segítséget kollégáimtól, tőlem és sok gyakorló barfos gazditól is.

Nincs több kifogás, próbáld ki most, tápláld őt mostantól friss barf menükkel!

Böszörményi Andrea
Kisállat Dietetikus
BARF Étrend Szakértő, Farkaskonyha