allergia
barf
cica
elhízás, túlsúly
emésztés, bélflóra
fogkő, szájszag
házi koszt
idős kutya
immunrendszer, vitaminok
ízületvédelem
kölyökkutya
kutya
mancsrágás
szív és érrendszer
vedlés, szőrproblémák
vemhes, szoptató szuka
Szűrés törlése

Önkiszolgáló kutya multivitamin lelőhely?

Böszörményi Andrea kisállat dietetikus szakértő @
Önkiszolgáló kutya multivitamin lelőhely?

Majd 15 órányi autóutat, kompozást követően egy autópálya pihenő helyett, egy hirtelen ötlettől vezérelve a 4 labrador útitársunkkal inkább egy csöndes, nyugodt tengerparton álltunk meg a Balti tengernél, úton svéd barátainkhoz.

Jó erre visszagondolni ennyi bezártság után!

Nézd meg rövid élő bejelentkezésünket (ez még tavaly nyári) a kalandról itt a YouTube csatornánkon:

Séta után piknik a pléden, nyújtózás, napozás, pihi - ez volt a terv. Na de.... szerinted 4 kutya társaságában mennyi esély volt rá, hogy ez meg is valósul?

Ül, marad…… peeeeersze.

Csakhogy mindig van egy rendbontó, amin felbátorodva hirtelen mindenki rendetlen lesz. Feladtam: menjünk le velük a tengerhez, úgyis olyan meleg van!

Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy kétpofára zabálnak valamit - mind a négyen!

Jééézusom még csak egy jó kis hamenéses, hányásos kaland hiányozna a hosszú út végére.

Zsolti odarohan, ne egyétek már meg, mi ez?! Felemeli a kutyáink szerint isteni zsákmányt, majd nevetni kezd - "azta, nézd már, itt az egyik termékünk! Nem viszünk haza belőle?"

Várjunk csak… Farkaskonyha termék a tengerben….?

Hát igen, kérem: barna alga, közismertebb nevén tengeri hínár, ami nálunk szárítva, gondosan lecsomagolva kerül a polcokra.

Miért ehették ilyen jó étvággyal?

Mintha legalábbis friss husit szervíroztam volna?

“A tengeri hínár a farkasok természetes étrendjének is része. Egyes megfigyelések szerint a tengerpartok közelében élő farkasok rendszeresen járnak le tengerpartra és előszeretettel fogyasztják” - hát, nemcsak a farkasok, kérem - a video rá a bizonyíték!

Mire jó a barna alga a kutyád étrendjében?

  • Ha barfozol, de csak csirkehúst etetsz, vagy legalábbis főként azt, szinte biztos, hogy a kutyád nem jut elég jódhoz. Ezt pótolhatod a barna algával.
  • Jelentősen javíthatja a pigmentációt, a szőr és bőrkondíciót (kiállítási kutyások szívesen használják a pigmentek javítására, fénytelen, kopottnak szűnő szőrzet esetén is segít)
  • Gazdag kálium- és jódtartalma miatt jótékony hatással bír szívbeteg kutyák étrendjében is
  • Mindezek mellett - hasonlóan a spirulina algához egy igazi vitamin és ásványi anyag bomba, hasonlóan a spirulinához, egy teljesen természetes kutya "multivitamin."

Kutya multivitamin tabletta nem jó helyettük?

A rövid válasz: NEM.

Mindig olvasd el a kutyáknak gyártott multivitamin címkéjét, mielőtt levennéd a polcról.

Mielőtt megvennéd, nézd meg, mi minden van benne, amit csak azért tesznek bele, hogy finomabb legyen (állományjavítók, ízfokozó, fruktóz, glükóz). Ha ilyenek látsz az összetevők között, javaslom, inkább tedd vissza a polcra.

Cukornak, ízfokozóknak - bármilyen hangzatos nevet is adnak nekik a címkéken SEMMI DE SEMMI KERESNIVALÓJA kedvenced éltrendjében. Légy egészségtudatos gazdiként is!

Nemcsak saját, de kedvenced egészséges életmódjához is válassz természetes étrend-kiegészítőket és ha teheted, tápláld kedvencedet jó minőségű alapanyagokból, változatosan és természetesen - minél kevesebb feldolgozott étel (pl kutyatáp) és minél több természetes elem az étrendjükben, annál jobb.

Ha eddig még nem próbáltad algákkal (spirulina, barna alga) kiegészíteni kedvenced étrendjét, próbáld ki őket most!

Böszörményi Andrea
Kisállat Dietetikus
BARF Étrend Szakértő, Farkaskonyha