Tudod, hogy egészséges, de nem barfozol? Nincs időd? Itt a megoldás!

Böszörményi Andrea kisállat dietetikus szakértő @
Tudod, hogy egészséges, de nem barfozol? Nincs időd? Itt a megoldás!

"Átállnék barfra, csak az a baj, hogy nem értek hozzá, és nincs időm rá, hogy porciózgassak." - halljuk gyakran. Téged is ez tart vissza? Jó hírem van: NEM KELL RÁ TÖBB IDŐ, mint a tápot odaadni.

Elfoglalt vagy? Barfozz kényelmesen. Elárulom, hogyan, de előbb hadd meséljek el egy sztorit: egy ismerősünk hosszú dilemma után végre átállt barfra. Elment, bevásárolt husikból. (pénzügyes, kiszámolta, mennyi kell:-). Másnap tőle szokatlanul korán felhívott: "Egész éjjel kutyakaját porcióztunk, kész egy havi adag, de áruld már el, mikortól lesz barf menü, amit ígértél, mert ezt a mészárszéket én még egyszer nem fogom végigcsinálni!

Soha nem mondd, hogy soha! Mivel ennek köszönhetően a kutya minden allergiás tünete elmaradt, nem vakarta többé véresre magát, a barf menü győzött! A kutya remekül van, boldog. Teljesen el lehetett hagyni a méregdrága allergia elleni gyógyszereket, amik nélkül korábban nem tudott létezni.

Bónuszként még a kellemetlen szájszaga is megszűnt A kis tappancsos vizsla vidáman tolja be nap mint nap a barf menüt. Na jó, mára már a gazdi dolga is sokkal könnyebb!

Időközben ugyanis beváltottam az ígéretemet: már vannak itthon is idő és energia kímélő, profi barf menük is a mindennapokra, vagy csak egy-két alkalomra, amikor nincs sok időd, vagy elutazol. Sőt, köztes megoldás is lehetséges a hús trancsírozás, porciózás és a kész menük között.

Nézzük a lehetséges megoldásokat, válaszd ki, melyik áll közelebb hozzád

1.) Tényleg csak NAPI ÖT PERC perc lesz az etetés, ha kész teljes értékű menüt választasz.

Léteznek komplett barf menü gyártók Európában: a Mush-nak, aki az egyik legjobb hírű gyártó Európában, kizárólagos partnerei vagyunk Magyarországon.

A menüket komoly szakértői háttérrel rendelkező szakemberek állítják össze több évtizede egy eldugott kis településen, ahol humán minőségű, a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelő, antibiotikumtól mentes húsokat feldolgozva készítik a menüket..

Napi több ezer kilót gyártanak a Mush Vaisto menükből, amelyek a Skandináv országokban és Nyugat-Európában töretlenül népszerűek.

Nem véletlen: a menük alapanyagául szolgáló húsok megfelelnek a humán minőségi előírásoknak, és nem kezelték őket agyon különböző gyógyszerekkel. Nincs bennük semmilyen hozzáadott anyag, csak hús, belsőség, csontos részek megfelelő arányban, és egy kis zöldség, olaj. Más semmi.

Ez a tökéletes megoldás, ha még csak gondolkodsz a barfozáson, mert így minden különösebb előkészület nélkül is kipróbálhatod! Kistestű kutyáknak kifejezetten ideális, hiszen a 25 grammos golyókat könnyű porciózni.

Tegyük fel, van egy 5 kg-s kutyád: ő eszik naponta 150 grammot, ez 6 golyó. Reggel kiveszed a fagyasztóból, kiolvad, és már szervírozhatod is!

Kíváncsi vagy rá, milyenek is ezek a menük? Tanácsra van szükséged?

2. ) A KÖZTES MEGOLDÁS:

Nem komplett menüt, hanem csak előre kiporciózott, 250g - 500g - 1 kg kiszerelésű darált húst, darált húsos csontot, belsőség mixet, zöld pacalt vásárolsz. Ebből gyerekjáték egy menüt összeállítani.

Sok időt takaríthatsz meg vele, az előkészítést, porciózást itt már elvégezték helyetted. Könnyen és egyszerűen készíthetsz belőle Te magad kedvencednek testreszabott menüket. Nem kell minden nap komplett menüt összeraknod:

Etethetsz úgy is, hogy egyszer pacalt adsz, máskor pedig húst, és hetente egy két alkalommal adsz belsőségeket a husik mellé.

Ha válogatós, így könnyen kitapasztalhatod, hogy mi az amiket szeret, mi az amit nem annyira.

Vannak 25 grammos kis golyókban lefagyasztott húsgolyók is, valamint egyenként olvasztható húskockák. Csak kiveszel pár golyót, húskockát a fagyasztóból, keversz hozzá egy kis zöldséget, lazacolajat és már eheti is.

ELŐNYE: változatossá tudod tenni az étrendjét, és testre tudod szabni az ő igényeinek megfelelően. és mivel darálva van, a kiskutyád nem hordja szét a szőnyegen a húsdarabokat:-) A habzsoló kutyusok gazdáinak sem kell izgulniuk, mert nem nagyobb darabokat nyel le kedvencük egyben, rágás nélkül.

HÁTRÁNYA: Utána kell olvasnod, hogy milyen arányok ideálisak egy kutya barf étrendjében. Ezt sem mondanám hátránynak! Hiszen végre megtudhatod, milyen táplálékra van szüksége a kutyád emésztőrendszerének, hogyan kerülheted el a rettegett allergiát. Izgalmas kaland lesz a Barf 1x1! Ne várj tovább, csapj bele most!

Iratkozz fel a Barf 1x1 ingyenes tudásanyagunkra és tudj meg minden fontos információt a BARF étrendről.

Lépj be a Farkaskonyha BARF Facebook csoportunkba, ott kaphatsz segítséget már gyakorló barfosoktól

+ ha teheted, nézz be hozzánk személyesen, hozd magaddal kedvencedet is, szeretettel várunk Budapesten a Budafoki út 64 szám alatti üzletünkben, hétköznapokon 10:00 - 17:00 között.

A fagyasztott termékeinket az országban saját fagyasztós autóval visszük házhoz, és az országban egyre több viszonteladó partnerünknél is megtalálod a Farkaskonyha fagyasztott termékeit és étrend-kiegészítőit egyaránt.

Nincs több kifogás, próbáld ki most, tápláld kedvenced friss barf menükkel, egészségesen!

Böszörményi Andrea
Kisállat Dietetikus
BARF Étrend Szakértő, Farkaskonyha